Kuntoplassi - www.kuntoplassi.fi/lymfaterapia


Lymfaterapia 


Lymfaterapia on osa palveluamme.

Syöpähoitojen jälkitilana syntyneet lymfaödeemat, muut turvotusta aiheuttavat ongelmat ovat osa asiakkaistamme, mutta lymfaterapiasta hyötyy myös kipuasiakkaat; reumaperäiset, akuutin tai kroonistuneen kivun kanssa painivatkin.

Lymfahoidon Kokonaisuus –terapia LYKO on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

Imusuonisto, jonka toimintaa Lymfahoidon Kokonaisuus l. LYKO-terapialla tuetaan, on verenkierron kanssa rinnakkainen kuljetusjärjestelmä. Sen tärkein tehtävä on poistaa kudoksista kapillaariaineenvaihdunnan seurauksena sinne jäänyt neste- ja valkuaisaine-kuorma.

Pääindikaation LYKO –terapialle muodostavat lymfaödeeman eri muodot. Lymfaödeemassa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on laskenut tasolle, joka on riittämätön kudoksiin jääneen kuorman poistamiseksi. Seurauksena on imusuoniston mekaanisesta vajaatoiminnasta johtuva valkuaisainerikas turvotus, lymfaödeema. Sen syyt voivat olla primäärejä (imusuoniston synnynnäinen kehityshäiriö) tai sekundaareja (imusolmukkeiden poisto ja sädetys, laajat imusuonistoa vahingoittaneet muut operaatiot, traumat tai toistuneet infektiot; yleensä erysipelas l. ruusu). Lymfaödeema on alueellinen, mutta krooninen ja useimmissa tapauksissa etenevä sairaus, jonka ainoa toimiva hoito on LYKO-terapia. Aikainen terapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa (lymfostaattinen elefantiasis) voidaan turvotusta aina vähentää.

Suomen Lymfahoitoyhdistys


AJANVARAUS 06-4248153,  040-5058155  tai tai nettiajanvaraus: http://www.kuntoplassi.fi/hoitojen_varaus

ASIAKASPALAUTTEIDEN MUKAAN OLEMME AMMATTITAITOINEN JA YSTÄVÄLLINEN HENKILÖKUNTA!

TERVETULOA!


AIDOSTI ILMAJOKINEN YRITYS© Fysikaalinen hoitolaitos Kuntoplassi Oy
Kauppatie 9, 60800 Ilmajoki Puh. 06-4248153