Kuntoplassi - www.kuntoplassi.fi/lantionpohjan_fysioterapia


Lantionpohjan fysioterapia Ilmajoelta

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat ja lantionpohjan kiputilat. Lantionpohjan fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeuttimme tutkii ja hoitaa kokonaisvaltaisesti lantionpohjan häiriöitä.

Meille voi tulla lantionpohjan fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettäkin, mutta suosittelemme ensin keskustelemaan lääkärin kanssa. Meillä tutkimukseen kuuluu tietokoneelle tulevat selkeät tulokset lantionpohjan lihasten tilanteesta ja se on myös apuna kun keskustelet lääkärisi kanssa ongelmastasi. Teemme tässäkin terapiamuodossa yhteistyötä JIK:in sekä keskussairaalan lääkärien kanssa.

Ikä ei ole este lantionpohjan kuntouttamiselle. On tärkeää hakeutua tai ohjata asiakas asiamukaiseen hoitoon ajoissa, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia. Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestausta tarkoitukseen soveltuvan mittarin (biofeedback) avulla ja tarvittaessa fysioterapiassa käytetään elektroterapiaa.
Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.


© Fysikaalinen hoitolaitos Kuntoplassi Oy
Kauppatie 9, 60800 Ilmajoki Puh. 06-4248153